Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@09:58:47 GMT

خوردن گل کلم در بارداری مفید است یا مضر؟

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۷۴۰۸

خوردن گل کلم در بارداری مفید است یا مضر؟

پایگاه خبری فردا: دوران بارداری دورانی بسیار حساس و مهم برای مادر و جنین است به همین دلیل مواد غذایی مصرفی توسط مادر باید کنترل شده و دارای خواص مفیدی برای مادر و جنین باشد.

گل کلم گیاهی از خانواده ی سبزیجات،متشکل از مجموعه ای از گل های کنار هم قرار گرفته از جمله گیاهانی است که هم دارای خواص و هم مضرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف گل کلم در دوران بارداری می تواند منبع مهمی برای تامین موارد زیر باشد:

کلسیم:کمک به رشد دندان ها،استخوان ها و عضلات کودک

منیزیم:کمک به کنترل سطح قند خون و کلسترل و پیشگیری از دیابت بارداری،کاهش سردرد و حالت تهوع در مادر و جلوگیری از فلج مغزی یا مرگ کودک

:جذب آهن و کاهش خطر ابتلا به کم خونی و زایمان زودرس در مادر،کمک به رشد Cویتامین

طبیعی جنین

:کمک به رشد و جلوگیری از آسیب به لوله عصبی نوزاد،شکل دادن گلبول های قرمز و (B9) فولات

سفید مغز استخوان،جلوگیری از کاهش وزن نوزاد(کم وزنی)،شکل گیری سالم جفت

فیبر:یکی از مشکلات رایج در دوران بارداری یبوست در مادران است مصرف فیبر به عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و این مشکل را کاهش می دهد.همچنین فیبر به دلیل کالری کم می توانند در کنترل وزن زنان باردار بسیار مفید باشد

، فسفر،پتاسیم،پروتئینB3 B2 B1 ازخواص دیگری که می توان به آن اشاره کرد:تامین ویتامین

،نیاسین و موارد دیگراست. K ویتامین

البته لازم به ذکر است که مصرف خام این گیاه علاوه بر خواص بسیار ممکن است باعث کاهش جذب ید در زنان باردار و بیماری تیروئید وعقب ماندگی ذهنی برای جنین شود.در بعضی موارد مصرف گل کلم به صورت پخته مانعی ندارد.

بنابراین لازم است مادرانی که با مصرف گل کلم دچار حساسیت شده و یا عوارضی را مشاهده کرده اند قبل از مصرف به پزشک متخصص خود مراجعه کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: فواید مضرات مصرف گل کلم دوران بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان